postthumb
20 min

Moonitäpiline maksapasteet vürtsikilu ja kuivatatud ploomidega

See on maksapasteet väikese vimkaga. Siinses koduses, linnumaksast valmistatud, maksapasteedis saavad kokku mooniseemned, vürtsikilu ja ploomid. Lõpptulemusena maitsed ei domineeri, pigem annab kilu meeldivat soolasust, ploomid lisavad pisut magusust  ning mooniseemned rikastavad maitseelevust. Kasutage valmistamiseks kana- või/ja pardimaksa. Vaata ka: Linnulihapasteet – kodus tehtud, hästi tehtud!

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Puhasta maks kelmetest ning aseta ca 30 minutiks piima sisse likku. Sulata pannil või ja õli. Haki sibul peeneks ning lisa pannile õhukesed sibula ja porgandiviilud. Nõruta maks piimast ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks, aseta pannile. Sega korra ning lisa siis juurde maksatükid. Maitsesta soola ja pipraga. Prae maksatükid kiirelt mõlemalt poolt küpseks. Vala juurde valge vein, lase aurudel minna (see võtab aega umbes 30 sekundit) ning kalla juurde rõõsk koor. Lase haududa madalal tulel umbes 3-4 minutit. Seejärel tõste segu kaussi, lisage juurde toorjuust, vürtsikilu ja sinep ning püreestage kogu mass ühtlaseks. Kõige lõpuks hakkige ploomid peenemaks ning segage pasteedil juurde koos mooniseemnetega. Enne söömist lase külmas taheneda paar tundi.

Võid maksa juba eelmisel päeval piima sisse likku panna!

Koostisosad

    • 3 sl võid
    • 3 sl õli
    • 1 sibul
    • 100 g porgandit
    • 500 g broileri- või pardimaksa
    • piima (maksa leotamiseks)
    • 5-7 sl valget veini
    • 1 dl rõõska koort
    • 100 g toorjuustu
    • 10 vürtsikilufileed
    • 1 tl magusat sinepit
    • 8 kuivatatud ploomi
    • 4 sl mooniseemneid
    • soola, pipart, suhkrut