3-le

Mündised pardifileelõigud tatrapudru ja ahjuküpsete tomatitega

Rannamõisa jahutatud pardifilee on toode, mis on saavutanud lühikese ajaga suure populaarsuse ning poolehoiu inimeste seas. Sellest valmistatud roog valmib väga kiiresti, kuid lihale omane hõrk maitse jätab tunde, kui väga keeruliselt valmistatud pardiroast – vaid pannile, veidike maitsestamist ning pisut järelküpsemist ahjus ning voilaa! Järgnevalt retsept, kus kohtuvad pardifilee, ahjusküpsetatud tomatid ja tatrapuder. Tõsiselt hõrk turgutus augustikuisete, mitte enam nii suviste soojade ilmadega. Antud Rannamõisa retsept ilmus ka 2011 augustikuises toiduajakirjas Oma Maitse.

 

Valmistamine

Lõika tomatid sektoriteks, lisa oliiviõli, purustatud küüslauguküüs, hakitud salvei ja pooled petersellilehed. Sega kõik ettevaatlikult omavahel, vahepeal soola ja pipraga maitsestades. Aseta maitsestatud tomatisektorid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase neil valmida 100 kraadi juures 1tund.

Kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Tee nahaga poolele noaga sisselõiked 1cm vahega (ühte pidi ja teist pidi, et tekiks ruudustik, jälgi, et ei kahjusta noaga liha). Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile, külmale pannile. Küpseta seni, kuni nahk on ilusti kuldseks küpsenud. Vahepeal maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Pruunista ka teiselt poolt paar minutit. Pruunista ka korraks küljed. Paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola, pipart ja piparmündilehti ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 5 -8 minutit (olenevalt, soovitud küpsusastmest). Võta ahjust ning jäta liha fooliumisse järelküpsema 10 minutiks.

Keeda tatart soolaga maitsestatud vees. Prae sibul ja suvikõrvitsakuubikud pardifilee praadimisest tekkinud pardirasvaga kuni sibul on klaasjas ja suvikõrvits veel kergelt krõmpsuv. Maitsesta soolaga. Sega sisse keedetud tatar ja hakitud petersell. Kõige lõpuks lisa ahjuküpsed tomatid, vajadusel maitsesta. Jaota puder taldrikutele. Aseta peale pardifileelõigud, vala peale filee küpsemisest tekkinud lihamahl ning raputa peale musta pipart.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 3 tomatit
    • 2 sl oliiviõli
    • 1 küüslauguküüs
    • 6 salveilehte
    • kimbuke peterselli
    • 150 g suvikõrvitsat
    • 0,5 punast sibulat, peeneks hakituna
    • 100 g tatart
    • meresoola/pipart
    • 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • 6-10 piparmündilehte
    • meresoola
    • värskelt jahvatatud musta pipart