3
15 min

Musta oa kastmega marineeritud broilerikintsuliha

Grillides on alati oluline saavutada õige küpsusaste, eriti hoolikalt tuleb seda aga jälgida just linnulihal. Eriti just kana- ja kalkuniliha on oma olemuselt õrnad, nii et võivad kergest üleküpseda.

See retsept jääb õigesti küpsetatult äärmiselt mahlane ning maitsev. Marinaadi koosisosadeks on kasutatud lisaks muudele komponentidele soolaka mekiga musta oa kastet, mis on valmistatud frementeeritud mustadest ubadest. Seda kastet võib edukalt kasutada iseseisva kastmena või siis abimehena toidu valmistamisel, nagu siinses retseptis.

 


Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega marinaadi ained omavahel, maitsesta pipra ja suhkruga. Seejärel pista kintsuliha marinaadi ning lase maitsestuda 3-5 tundi. Seejärel raputa luhatükkidele peale pisut soola ning küpseta grillil mõlemalt poolt küpseks. Mahlasema lõpptulemuse saavutamiseks piserda
grillimise ajal lihatükkidele peale pisut vett.

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • soola
  • Marinaad
    • 2 sl musta oa kastet
    • 2 sl (Kreeka pähkli) õli
    • 1-2 tl valge veini äädikat
    • 2 sl marineeritud kurgi vedelikku (soovi korral)
    • pipart, suhkrut