postthumb
2-le
Pearoog

Mustsõstrakastmega peekonihani

Mul on nõrkus toitude vastu, mis on natukene kiiksuga. Paar päeva tagasi avastasin enda jaoks sinihallitusjuustu-täidisega piparkoogipirukad, mis paljudele ehk eriskummalise kooslusena võib tunduda. Siiski, mulle meeldib soolase ja magusa kooslus –  nii nagu apelsini-meekastme-pardifilee kokkusobivus on justkui match made in heaven. Ja just seetõttu tegingi ma omavahel tuttavaks õigepisut magusa mustsõstrakastme, peekoni ning hane.

 

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa Jahutatud hane rinnafileed
    • peekoniviile
    • meresoola
  • Mustsõstrakaste
    • 1 sl võid
    • 0,5 sl jahu
    • 3 sl mustsõstramoosi
    • 1,5 dl vett
    • 0,5 sl valget veini

Valmistamine

Kastme jaoks sulata panil või, lisa jahu ning sega korralikult. Seejärel sega juurde moos. Lisa 1 dl vett ning vein ning lase madalal kuumusel podiseda ca 15 minutit. Lisa juurde ülejäänud 0,5 dl vett ning kuumuta veel 5 minutit.

Patsuta fileed majapidamispabriga kuivaks. Hõõru kergelt soolaga kokku. Kata fileed peekoniribadega. Küpseta pannil fileesid mõlemalt poolt 4-5 minutit ehk seni kuni peekoniribad on kuldpruunid. Seejärel küpseta 200 kraadi juures 12 minutit. Aseta fooliumisse rahunema ca 5-10 minutiks. Serveeri koos mustsõstrakastme ja meelepärase lisandiga.

Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun