postthumb

Mustsõstralehtedega marineeritud pardifilee

See on retsept, kus ühe osana saab ära kasutada oma aias kasvavat – mustsõstralehti. Seda marinaadi kasutades jääb liha lõpptulemusel naturaalse maitsega, millel on juures õrn mustsõstralehe mekk. Serveeri õhuketseks viiludeks lõigatud pardifileed koos värske salati või lihtsalt maiustamiseks veidikese murulaugu ja ciabattaga.

Valmistamine

Loputa mustsõstralehed ning suru siis lehed käte vahel kuivaks. Pane lehed mikerisse ning peenesta korralikult pudiks. Lisa palsamiäädikas, suhkur, küüslauguküüned ning mikserda veel, kuni lehed on hästi peened. Määri fileed seguga kokku ning aseta külmkappi maitsestuma ööpäevaks.

Seejärel puhasta filee marinaadist, hõõru kergelt kokku soolaga ning aseta grillile. Kuna küpetades eraldub fileest palju rasva, siis küpseta grillpannil. Kõige lihtsam on aga küpetada fooliumi peal.

Pane naha pool all filee fooliumil kuumale grillile. Küpseta seni, kuni nahk on juba ilusasti kuldne. Küpseta ka teiselt poolt, 2-3 minutit. Kui näpuga peale vajutades on liha parajalt vetruv, siis on valmis. Lase fooliumis lihamahladel ca 10 minutit rahuneda ning serveeri siis õhukesteks viiludeks lõigatuna.

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardirinnafileed
    • 50 g (ehk paras peotäis) mustsõstralehti
    • 3 sl palsamiäädikat
    • 1 sl suhkrut
    • 2 küüslauguküünt
    • soola, pipart