4-le
Pastaroad

Naadipasta suitsukalkuniga

Tervitus kevadele, kes juba õues noori naadilehti pakub. Naat on ju tegelikult see kõige tavalisem umbrohi, mis südasuvel kõigile pahameelt tekitab. Väikesed, veel kortsus naadilehed on aga tõeliselt (võiks ju isegi öelda, et luksuslik) lisand pastaroogadele, pirukatele, muhvinitele ja omletiroale. Minu poolt üks tõeliselt lihtne pastaroog, mida soovitan valmistada kui soov miskit head kiiresti vaaritada.

Peale naadi soovitan käia luurel ega võilillelehed pole hakanud tärkama, mille puhul saavad maitserikkamaks salatid ja supid.

Valmistamine

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil märgitud juhenditele (soovitan keeta minuti võrra vähem, kui pakendil kirjas, nii jääb pasta al dente).

Lõika kalkunirinnafilee väikesteks ribadeks või kuubikuteks, haki naadilehed noaga. Kuumuta neid kergelt õliga kaetud pannil keskmisel kuumusel. Paari minuti pärast vala juurde vahukoor. Kuumuta pidevalt segades kuni keemiseni.

Nõruta pasta ning vala juurde eelnevalt valmistatud kaste. Sega sisse riivitud parmesan maitsesta soola-pipraga. Aseta seejärel pasta taldrikutele ning serveeri peale asetatud parmesani-laastudega.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 350 g tagliatelle pastat
    • 150 g Rannamõisa Suitsutatud kalkuni rinnafileed
    • 4 dl noori naadilehti
    • 4 dl vahukoort
    • 50 g parmesani + peale raputamiseks
    • soola, pipart