Õlle ja kadakamarjadega hautatud küülik

Soojendavad ahjuroad on soojade ilmade lähenedes kindlasti paljude pere lemmikud, Lisaks suurepärasele pehmele lihale, mis lõpuks ahjust väljub, on selliste roogade suureks plussiks ka ülimalt kerge valmistusviis. Veidike pruunistamist, veidike maitsestamist, õige pisut mahlast kastet juurde ning siis lase roal vaikselt omaette valmida. On ju lihtne?

Retsept ilmus ka november 2011 toiduajakirjas Oma Maitse.

Valmistamine

Tükelda küülik ning pruunista pannil õlis igast küljest. Maitsesta korralikult soola ja pipraga. Pane küülikutükid hautamisvormi. Prae samal pannil sibul klaasjaks, poole pealt lisa seller, loorberilehed, kadakamarjad, pipraterad, porgandi- ja küüslauguviilud. Kuumuta paar minutit, sega juurde hakitud till, maitsesta ja pane segu potti küüliku juurde. Lisa õlu (küülikutükid peavad olema poolenisti kaetud) ning hauta kaane all 30 minutit 180 kraadi juures.

Samal ajal kuumuta pannil purustatud tomat, lisa segades juurde jahu ning kuumuta seni kuni segu pakseneb, maitsesta kergelt soola ja pipraga. Vala potti küülikule pärast 30 minutit küpsemist ning küpseta veel 15-20 minutit. Serveeri koos pastaga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küülik (ca 1,4kg)
    • 1 sibul
    • 2 selleri vart , viiludena
    • 3 loorberilehte
    • ca 15 kadakamarja
    • 3-5 pipratera
    • 2 porgandit, viiludena
    • 3 küüslauguküünt
    • kimbutäis värsket tilli
    • ca 3 dl tumedat õlut
    • 1 purk purustatud tomateid
    • 2 sl jahu
    • soola, pipart
    • õli