4-le
1 h 45 min
Pearoog

Õllega hautatud küülik

See retsept sai alguse sellest, et õllesaia valmistamise järel jäi pudelisse arvestatav kogus õlut. Seesama õlu saigi selle retsepti üheks komponendiks. Lihtsalt valmiv küülik jääb lõpptulemusena pehme ja mahlane. Sobib suurepäraselt serveerimiseks riisi või värske salatiga. Hautamisleemeest saab suurepärase kastme!

Valmistamine

Maitsesta jahu soolaga ning paneeri küülikutükid selles. Kuumuta pannil tubli kogus õli ning pruunista paneeritud küülikutükid igast küljest kuldseks. Seejärel lisa puljong, ketšup, palsamiäädikas ja mesi. Torka liha vahele ka värske till koos vartega. Seejärel vala juurde õlu - niipalju et see peaaegu küülikutükke kataks. Seejärel hauta pliidil (pooleldi kaanega kaetult) umbes 1 tund ja 30 minutit. Serveeri.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küüliku esi- ja tagaosad
    • jahu, soola, õli
    • ca 1,5 dl puljongit
    • 2 sl ketšupit
    • 2 tl palsamiäädikat
    • 1 sl mett
    • värket tilli (koos vartega)
    • ca 3 dl heledat õlut