22 tk

Õlleküpsised singi ja toorjuustukreemiga

See klassikalise õlletaina järgi valminud suupisted sobivad ideaalselt suupistelauale. Lisaks suitsukanale, proovi suupisteid valmistada ja singivahuga, lõhekreemiga või hoopis magusapoolse šokolaadikreemiga.

 

Valmistamine

Sega omavahel toasoe või, jahu ja õlu (niipalju, et oleks sütkutav tainas).  Aseta tainas ca 30 minutiks külma. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ca 4 mm paksuseks ning vormi ümmarguse klaasi abil tainarõngad.  Määri neid sulatatud võiga ning raputa tainaringidele ürte ja meresoola. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 min.

Toorjuustukreemi valmistamiseks sega kokku kõik koostisained (va sink). Seejärel määri kreem küpsistele, kata õhukese suitsusingi viiluga. Serveeri koos salatilehtedega suupistena.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 200 g võid
    • 3 dl nisujahu
    • 0,75 -1 dl õlut
  • Peale
    • sulatatud võid
    • kuivatatud ürtide segu
    • meresoola
  • Toorjuustukreem
    • 75 g toorjuustu, toasooja
    • 2 sl riivitud parmesani
    • 2-3 tl sojakastet
    • 2 tl hapukoort
    • Rannamõisa suitsutatud broileri rinnafilee rulaadi