postthumb
Pearoog

Õlles hautatud sidruni-rosmariini küülik

See roog on äärmiselt kerge ning ilma suurema vaevata valmiv. Kuna küülikuliha on oma tekstuurilt kerge ning omandab maitseid kiiresti, siis hoia liha marinaadis vaid paar tundi. Tulemuseks on mahlane küülikuliha õrna rosmariinimaitsega. Retsepti ja fotot jagas Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com).

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küülik
    • poole sidruni riivitud koor ja mahl
    • 1,5 rosmariinioksa
    • 2 spl austrikastet
    • 2 spl muscavado suhkrut
    • 2 spl õli
    • soola, pipart
    • ca 300 ml õlut

Valmistamine

Lõika küülik kuueks (eemalda esi- ja tagakäpad ning lõika seljaosa kaheks). Sega riivitud sidruni koor, mahl, austrikaste, suhkur ja õli ning kalla küülikutükkidele. Pudista lihatükkide vahele ka rosmariin. Jäta mõneks tunniks maitsestuma. Aseta liha koos marinaadiga vormi. Puista peale sool ja värskelt jahvatatud pipar ning pruunista 220 kraadi juures 25 minutit (vahepeal keera lihatükke). Alanda kuumus 170 kraadi juurde, vala vormi põhja õlu (nii, et liha saaks õllega kokku) ja küpseta veel ca 60 minutit.

Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun