4-le

Oranži-kirev porgandi-läätsesupp

Kohe rõõm on viimasel ajal süüa teha. Köögi seinapeal olev kell näitab 7 õhtupoolikul, sellest olenemata on aga väljas nii valge. Supp podisemas pliidil, piilun köögiaknast välja, kes jalutab koeraga, kes sõidavad rattaga. Ilme on aga kõikidel nii rahulolev ja rõõmus, just täpselt selline, nagu oleks pika lumise ja väsitava talve üle elanud. Kevade tervituseks pakungi tänasesse päeva ühte päikeselist porgandisuppi.

Valmistamine

Aseta läätsed ca pooleks tunniks külma vette ligunema. Seejärel keeda 1tl soolaga maitsestatud vees pehmeks. Pehmeks keenud läätsesid nõruta sõelal. Koori porgandid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Valmista 0,5l veest ja puljiongikuubikust puljong.

Püreesta läätsed ja porgandid, valades tasapisi juurde puljongi. Kui oled saavutanud sobiva pakusesga supi, sega kõige viimasena sisse hapukoor. Maitsesta pipraga ja vajadusel soolaga.

Serveeri suppi riivitud suitsujuustu ja toorsingi viiludega (võid lõigata toorsingi ka väikesteks ribadeks), mis on üle piserdatud kõrvitsaseemneõliga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 200 g punaseid läätsi
    • 500 g  porgandeid
    • 0,5 l keeva vett
    • 1 puljongikuubik
    • 4 sl hapukoort
    • soola pipart
    • suitsujuustu
    • 8 viilu Rannamõisa Toorsuitsu kalkunikintsuliha lõiked "Prantsuse"
    • kõrvitsaseemneõli