4-le

Oranžitäpsuline mangosalat röstitud india pähklite ja pardifilee lõikudega

See on salat, mille valmistasin pardiliha pressiürituse raames märtsikuus. Veidi pidulikkust annavad salatile juurde lausa taevalik pardifilee ning valgehallitusjuust. Suurepärasele pardifileele annab maitselisandi juurde mango ning kõrvitsaseemneõli.


Valmistamine

Pardifilee valmistamisekskuivata pardifileed majapidamispaberiga. Seejärel tee nahaga poolele noaga umbes 1cm vahega sisselõiked. Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile, aga külmale pannile. Küpseta liha ca 8 minutit, kuni naha pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Seejärel keera liha ümber ning pruunista paar minutit, pruunista ka küljed. Küpsemise lõpu poole suurenda pliidi kuumust. Paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola ja pipart ning küpseta ahjus 200 kraadi juuresca 8min. Ahjust välja võttes jäta liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks. Seejärel raputa filee meresoola helvestest puhtaks ning lõika õhukesteks viiludeks.

Jaota väiksemaks rebitud salatilehed taldrikule. Kuhja peale kuubikuteks lõigatud kurgitükid ja mangoribad (veidi sega salatiga neid omavahel). Raputa üle veidi väiksemaks hakitud röstitud india pähklitega. Piserda üle kõrvitsaseemneõliga ning maitsesta meresoolaga. Seejärel pane iga taldriku keskele kõige peale 1 sl majoneesi ja selle peale aseta pardifileelõigud. Lõika valgevalitusjuust õhukesteks kolmnurkviiludeks ning aseta salatile. Viimistle tulemust kõrvitsaseemneõli ja meresoolaga. Kaunistuseks raputa peale granaatõunaseemneid.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 150 g erinevat rohelist salatit
    • 100 g kurki
    • 1 küpse mango
    • 100 g india pähkleid, röstituna
    • 4 sl majoneesi
    • 125 g valgehallitusjuustu
    • 250g -300 g Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • granaatõunaseemneid
    • kõrvitsaseemneõli
    • meresoola