2
35 min

Õuna-pardimaksasalat

Kas soovite eelroaks valmistada miskit erilist ja midagi, mis sööjates maitseelamusi tekitab? Just alljärgnev retsept selleks mõeldud ongi! Kusjuures roog valmib lihtsalt, millega saavad hakkama ka algajad söögitegijad:) Retsept: Ants Uustalu

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Võta pardifileel nahk maha, tükelda see kuubikuteks ning pane külmale pannile. Võta pannilt ja maitsesta soolaga, rasv kurna purki. Puhasta õunad seemnetest ja lõika sektoriteks ning glasuuri pannil koos meega pehmeks. Maitsesta pardimaks soola ja pipraga ja prae kuumal pannil mõlemalt poolt koos hakitud sibulaga küpseks. Lõpus lisa pannile äädikas ja kuumuta veel. Siis lisa segusse tükeldatud üridid ja serveeri röstleivaga

Valmistamiseks sobib nii pardi-, kana- kui ka küülikumaks.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud pardifilee nahka
    • 2 õuna
    • 1-2 sl mett
    • 250 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • 1 shallot sibulat
    • ca 1 dl punaseveini äädikat
    • 1-2 sl murulauku
    • 1-2 sl estragoni
    • tumedat teraleiba või -saia
    • sool, pipar