postthumb
2-le

Päevaalustaja – täidisega hommikupuder

Hommikupudru valmistamiseks on nii palju võimalusi. Vana hea moosi- ja võisilma võib asendada pudrutäidistega – erinevad juustud, soolapähklid, suitsusink või eelmisest päevast järelejäänud kanaliha. Juba ülikooliajal oli minu üks suurimaid lemmikuid kaerahelbepudru juustutäidise ning kanaga. Magusatest lisanditest tulevad esmalt mõttesse šokolaadikommid (eriliselt hea on Miisu batoonikestega) röstitud pähklid, Nutella šokolaadikreem ja marmelaadikommid.

Järgnevalt minu üks ammune retsept, kus loomulikult võib koostisosi oma maitse järgi muuta. Retsept ilmus ka 30.04.2010 Naistelehes, artiklis Mida teha eilsest kanast?

Valmistamine

Pane vesi koos kaerahelvestega tasasele kuumusele podisema, ise aeg-ajalt segades. Maitsesta vahepeal soola ja suhkruga. Kui puder on valmis, sega sisse hakitud kanaliha, pähklid ja juust (jäta veidi ka peale raputamiseks). Aseta kaussidesse, raputa peale riivitud juustu ja soovi korral piserda üle kõrvitsaseemneõliga. Serveeri.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad