6
40 min

Pannkoogilasanje – teistmoodi, uutmoodi!

Siin on üks kelmikas lasanjeretsept. See kuulus hakkliha- ja juustukastmega roog on saanud üsna teistsuguse näo, sest peaosa täidavad pasta asemel hoopis ülepannikoogid.

Retsept pärineb  Ragne Värki kokaraamatust „Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma”!

Valmistamine

Pane munad ja jahu kaussi. Vala juurde piima-vee segu, ise samal ajal korralikult vispeldades (nii ei lähe tainas tükki). Maitsesta soola ja suhkruga. Tõsta õliga kergelt piserdatud pannile paar väiksemat kulbitäit tainast ning kalluta panni, et tainas üle kogu panni valguks. Prae pannkook mõlemalt poolt küpseks.

Juustukastme tegemiseks pane kõik ained potti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades seni, kuni juustud on sulanud. Maitsesta soolaga. Valminud kaste tõsta veidikeseks jahtuma.

Hakklihakastme jaoks prae hakitud sibul pannil klaasjaks. Poole pealt lisa hakkliha ja prae kuni punaka värvuse kadumiseni. Lisa purustatud tomatid ja ürt. Sega ja kuumuta minuti jagu. Maitsesta!

Määri ahjuvorm (läbimõõt 20–22 cm) võiga. Aseta vormi põhja pannkook, kata see veidikese juustu- ja seejärel hakklihakastmega. Raputa peale veidi riivitud juustu. Korda tegevust seni, kuni kastmed ja pannkoogid on vormi laotud, kõige pealmiseks kihiks peab jääma riivitud juust. Seejärel küpseta lasanjet 180 kraadi juures 10 minutit.

Sibula võid hakklihakastmes asendada 2 sl sibulahelvestega – nii jääb ära hakkimise ja
praadimise vaev.

* Hakklihakastmele võid teravama elamuse saamiseks lisada tšillit!

Koostisosad

    • 200 g riivitud juustu (pannkoogikihtide vahele)
  • Ülepannikookide põhitainas
    • 2 muna
    • 3 dl nisujahu
    • 5 dl piima-vee segu (piima ja vett pooleks)
    • soola, suhkrut
  • Juustukaste:
    • 2 dl piima
    • 100 g sulatatud juustu
    • peotäis riivitud juustu
    • soola
  • Hakklihakaste
    • 0,5 sibulat
    • 200 g kanahakkliha
    • 400 g purustatud konservtomateid
    • 2–3 sl hakitud tilli või tüümiani
    • soola, pipart, suhkrut