4
30 min

Pardifilee karamelliseeritud punase sibulaga

Parti tuntakse tema tumedama värvusega liha ja tugevama maitse poolest. See teeb sellest rikkaliku hõrgutise. Kui arvestada, et küpsetamisel eraldub suur osa rasvast, mis aitab samas säilitada liha mahlasuse, on küpsetatud pardi toitaineväärtus (valgu ja rasvasisaldus) üsnagi sarnane näiteks kalkuni omale. Seega saab pardifileest valmistada lihtsasti tervisliku roa.
Kergelt magusat maitset lisab siia juurde meega karamelliseeritud sibul. Kui kõrvale küpsetada köögivilju saame tulemuseks ühe tervisliku roa kombinatsiooni. Head kokkamist!

 

 

 

Foto: Henri Ruul

Foto: Henri Ruul

 

Valmistamine

Pardifilee valmistamine:
Lõika noaga pardifilee nahale malelaua ruudustik. Aseta fileed külmale pannile ja küpseta keskmisel tulel. Lisaks kuumuta ahi 180 kraadile. Alusta filee küpsetamist naha poolt kuni rasv on pannile sulanud (u 5 min). Lisa natuke värsket tüümiani, hakitud küüslauk ja prae 3-4 minutit teiselt poolt. Maitsesta meresoola ja pipraga. Seejärel jäta filee ahju järelküpsema (180 kraadi, 10min). Enne serveerimist lase fileel 5 minutit seista.

Karamelliseeritud sibula valmistamiseks kuumuta pann ja lisa või. Haki sibul (pikad viilud) ja prae mõned minutid keskmisel tulel. Lisa esmalt sibulale mesi ning lase paar minutit karamelliseeruda, seejärel veiniäädikas ja tõsta madalale tulele. Lase kergelt küpseda ca 10-15minutit. Maitsesta värske tüümiani, soola ja pipraga. Serveeri koos pardifilee, juurviljade ja värske salatiga. Head isu!

Lisa pardile kindlasti tüümiani! Sobib imehästi!

Koostisosad

    • 800-900 g jahutatud Rannamõisa pardirinnafileed (nahaga)
    • 2 küüslauguküünt
    • Meresoola ja pipart
    • Tüümiani
  • Karamelliseeritud punane sibul
    • Pannile tükk võid
    • 2 punast sibulat
    • 1-2 spl mett
    • 2 spl punase veini äädikat
    • Sool, pipar
    • Tüümiani