postthumb
4-le
Pearoog

Pardifilee kirsikastme seltsis

Mulle meeldi sügise algus – kodutänav on täis värvikirevaid vahtralehti, tuuline´-vihma neilm, sunnib sind kiiremini koju sooja puupliidi juurde kiirustama. Koju jõudes valmistad kuu aega tagasi terve suve peenral kasvanud piparmünditeed, mille saatel liiguvad mõtted lõunasöögi juurde. Suvemenüü lihtsad ja kerged road on taas asendunud veidi toekamate roogadega – kana-mangosalati asemel naudid pardifilee seltskonda, jogurtikoogi asendad tummise meekoogiga, mille kõrvale soojendav sügisõhtujook. Tere tulemast sügis!  Selle nädala esimeseks postituseks on pardifilee kirsikastmes, veidike magus, pisut veinine ja läbinisti maitsev.

 

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • meresoola
    • pipart
  • Kirsikaste
    • 2 dl valget veini
    • 2 dl vett
    • 1 dl kirsikompoti vedelikku
    • 100 g kompotikirsse
    • 1 tl sidruni riivitud koort
    • näpuotsatäis kaneeli
    • näpuotsatäis soola
    • näpuotsatäis suhkrut
    • 1 dl vett
    • 1 tl maisitärklist

Valmistamine

Pardifilee valmistamiseks kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Seejärel tee nahaga poolele noaga nahale sisse umbes 1cm vahega sisselõiked (jälgi, et ei kahjusta pardiliha). Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile külmale pannile. Küpseta liha ca 8 minutit, kuni naha pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Seejärel keera liha ümber ning pruunista paar minutit, pruunista kiiresti ka küljed. Seejärel paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola ja pipart ning küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 5-10min. Ahjust välja võttes jäta liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks. Seejärel raputa filee meresoolahelvestest puhtaks.

Kastme valmistamiseks pane vein, vesi, kirsikompoti vedelik ja pooled kirsid pliidile madala kuumusega keema. Lisa sidruni riivitud koor, kaneel, sool ja suhkur ning kuumuta ca 20 minutit. Seejärel lisa ülejäänud kirsid. Vajadusel maitsesta. Sega omavahel külm vesi ja tärklis ning lisa peene joana kastmele. Kastet pidevalt segades kuumuta seni, kuni kaste pakseneb. Serveeri pardifilee lõikude ja kartulipüreega.


Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun