postthumb
4-le

Pardifilee kõrvitsasalsaga

Järgnevalt retsept, kus hõrgu maitsega pardifileelõikude juurde on valmistatud äärmiselt kiiresti valmiv kõrvitsasalsa. Kollase-punase kirju kõrvitsasalsa on äärmiselt hooajaline ning kõrvitsasõprade suur lemmik. Retsept ilmus ka oktoobrikuu toiduajakirjas Oma Maitse.

 

 

 

 

 

Valmistamine

Lõika puhastatud kõrvits väikesteks kuubikuteks, piserda peale 2 sl oliiviõli ning soola, sega. Aseta kõrvitsakuubikud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 8 minutit (kõrvits peab jääma krõmps!). Tükelda tomat väikesteks kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk ja koriander ning sega kokku küpsenud kõrvitsakuubikutega. Lisa sidrunimahl, suhkur, 3 sl oliiviõli ning maitse järgi soola ja pipart. Sega ning jäta jahedasse maitsestuma pardifilee valmimise ajaks.

Kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Tee nahale noaga sisselõiked 1cm vahega (ühte pidi ja teistpidi, et tekiks ruudustik). Aseta fileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile, külmale pannile. Küpseta seni, kuni nahk on ilusti kuldseks küpsenud. Vahepeal maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Pruunista ka teiselt poolt paar minutit. Pruunista korraks ka küljed.

Paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola ja pipart ning küpseta 200 kraadi juures 5-8 minutit (olenevalt, soovitud küpsusastmest). Võta ahjust ning jäta fooliumi rahunema 10 minutiks. Serveerides lõiga filee ühukesteks viiludeks ning serveeri koos salsaga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • meresoola, pipart
  • Kõrvitsasalsa
    • 400 g kõrvitsat, puhastatuna
    • 2 tomatit
    • 1 punane sibul
    • 1 küüslauguküüs
    • 3 sl hakitud värsket koriandrit
    • 0,5 sidruni pressitud mahl
    • 0,5 tl suhkrut
    • 5 sl oliiviõli
    • soola, pipart