postthumb

Pardifilee-krevetisalat greibikastmega

Proovi pardifileed ja krevette ühes kerges värskes salatis. Parajalt värskust, veidike teravust ning kuhjaga maitseelamusi:) Valmistramisel jälgi kindlasti, et pardifilee jääb keskelt roosa – nii on õige küpsusaste saavutatud.

 

 

 

 

Valmistamine

Puhasta pardifilee üleliigsest rasvast. Naha poolele lõika sisse sõrestik, et maitseained paremini lihani jõuaksid. Määri pardifileed maitseainete ja rosmariiniga. Pane filee nahapool ees leigele pannile ja oota, kuni nahk pruunistub. Keera filee ümber ja prae veel 1 minut teiselt poolt. Tõsta pardifilee ahjuplaadile, nahapool all, ja määri lusikaga mett peale. Küpseta ahjus 160 kraadi juures 10 minuti. Ahjust välja võttes lase enne lõikamist paar minutit seista.

Vahepeal fileeri greip ja saadud mahl sega oliiviõliga. Lisa ka natukene mett ja vajadusel soola. Greibifileed hoia natukene pehmes vees, et üleliigne hape läheks välja. Koori krevetid hoolikalt. Nüüd pane kõik komponendid ilusti taldrikule ja piserda Kaunista salatilehtedega.

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud pardifilee
    • 2 punast greipi
    • 200 g koorimata krevette
    • mett
    • rosmariini
    • oliiviõli
    • salatilehti kaunistuseks
    • mango-tšilli maitseainet