postthumb

Pardifileelõigud apelsinisalatiga

See roog on ideaalne juhul, kui soovite pidulauale midagi lihtsat, kiiret ja vaid eelneva ettevalmistamisega valminud rooga teha. Fileesid võib serveerida kuumalt, kuid eriti soovituslik on fileed tunnike enne serveerimist valmis teha, seejärel fooliumise rahunema jätta ning alles serveerimisel lahti lõigata juba jahtunud lõikudena.

Valmistamine

Valmista pardifilee, selleks kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Tee nahaga poolele noaga sisselõiked 1cm vahega (ühte pidi ja teist pidi, et tekiks ruudustik, jälgi, et ei kahjusta noaga liha). Pane fileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile, külmale pannile. Küpseta seni, kuni nahk on kuldseks küpsenud. Vahepeal maitsesta nahata poolt soola ja pipraga. Pruunista teiselt poolt paar minutit ja korraks ka küljed. Paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola, pipart ja salveilehti ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 5 -8 minutit (olenevalt, soovitud küpsusastmest). Võta ahjust ning jäta liha fooliumisse järelküpsema 10 minutiks.

Rebi salatilehed vaagnale. Raputa peale peeneks hakitud punane sibul ning pähklid. Seejärel aseta peale apelsiniviilud. Vala salati peale pardifilee küpsemisest fooliumisse tekkinud lihamahl. Salati kõrvale või peale aseta õhukesteks viiludeks lõigatud filee. Serveeri.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • 8 salveilehte
    • salatilehti
    • 0,5 punast sibulat
    • ca 3 sl indiapähkleid, kergelt purustatud
    • 1 apelsin
    • soola, pipart