postthumb
2-le
Salatid

Pardifileesalat röstitud virsikutega

Ükspäev poes ringi jalutades jäin ma seisma puuvilja osakonda, kus mulle vastu põrnitsesid kõige kollasemad virsikud. Neid korvi pannes oli tunda, et tegemist võib olla üsna mahlaste virsikuhakatistega. Tunne ei petnud, maitselt olid need kullakarva virsikud magusalt mahlased ja küpsed. Panin paar virsikut kohe kõrvale, mõttega et neid kuskil toiduvalmistamises kasutada…. ja lõpptulemusena leidsin virsikud end kergelt grillituna pardifileesalatiga koos piiniaseemnete ja kirsstomatitega. Milline ilus akgus tärkavale kevadele. /retsept valmis väikeste muudatusetega ka kevadhõngulises Lusika kokasaates 26.03.2011 – vaata saadet.

 

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa Jahutatud pardifilee
    • 1 küüslauguküüs, viilutatuna
    • 2 sl piiniaseemneid
    • 1 küpse virsik
    • 6 kirsstomatit
    • erinevaid rohelise salati lehti (rukola, frillis jne)
  • Kaste (soovi korral)
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 1 sl kõrvitaseemneõli

Valmistamine

Kuivata pardifilee majapidamispaberiga. Seejärel tee nahaga poolele noaga umbes 1cm vahega sisselõiked (ühte pidi ja teist pidi, et tekiks ruudustik) Jälgi, et ei kahjusta noaga liha, muidu jookseb küpsedes liha mahl välja. Aseta pardifilee naha pool all keskmise kuumusega pliidile, aga külmale pannile. Küpseta liha ca 8 minutit, ehk seni kuni nahk on ilusti kuldseks küpsenud. Maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Seejärel keera liha umber ning pruunista paar minutit. Pruunista ka korraks küljed. Paki fooliumitesse, raputa peale meresoola ja pipart ning aseta peale küslauguviilud. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 5 -10 minutit (olenevalt, millist küpsusastet soovid. Ahjust välja võttes jäta liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks. Järelküpsenud filee raputa meresoolast puhtaks ning lõika õhukesteks viiludeks.

Rösti piiniaseemneid kuival kuumal pannil.Lõika virsik õhukesteks sektoriteks ning prae need pannil mõlemalt poolt pardirasvas kuldpruuniks. Sealsamas prae ka poolitatud kirsstomateid mõni minut.

Pane taldrikule salatilehed. Sega sisse virsikupoolikud. Seejärel lisa salatile tomatipoolikud ja piiniaseemned. Vala soovi korral üle omavahel kokkuegatud kastme-ainetega.

Kõige peale aseta pardifilee õhukesed viilud ning vala sellele peale pardifilee küpsemisest fooliumisse kogunenud lihamahl.


Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun