4-le
16+10 h
Lihtne

Pardikoiva confit – puhas klassika!

Õues laiutavate külmade ilmadega on hea mõte teha valmis üks korralik roog pardikoibadest. Pardikoiva confit on üks selline nö laisa inimese roog, mis valmib ilma suuremate pingutusteta. Confit on Prantsusmaalt pärit traditsiooniline roog, kus toit valmib rasvas küpsedes.  Esmalt tuleb pardikoivad hõõruda kokku soola, pipra, küüslaugu ja soovi korral ürtidega ning lasta maitsestuda vähemalt ööpäeva (täpsemalt saab confit kohta lugeda siit). Lõpptulemuseks on ääretult pehme ja mahlane (ning kontidelt lihtsalt eralduv) pardiliha.

Valmistamine

Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivaks ning hõõru siis kokku soola ja pipraga. Pane koivad kaussi, pista pardikoibade vahele viilutatud küüslauguküüned ja loornerilehed ning raputa peale kaneeli. Kata kauss kaus toidukilega ning lase jahedas maitsestuda ca 12-16 tundi.

Seejärel pane koivadahjuvormi. Vala peale eelnevalt potis sulatatud rasvad. Küpseta koibasid 225 kraadi juures 20 minutit. Alanda kuumust 160 kraadini ning küpseta ca 2-2,5 tundi. Serveeri koos kartulite, bataadi-kartulipüree või muu maitsvaga!

Soovitused:

  • Vahetult enne valmistamist võta koivad ca 30min enne küpsetamist toatemperatuurile.
  • Kasuta koibade küpsetamiseks sellist ahjuvormi, kuhu koivad mahuvad täpselt ära. Nii ei kao koibadest eralduv rasv ahjuvormis laiali.
  • Võid searasva asemel kasutada ka hanerasva.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • 4 loorberilehte
    • 4 küüslauguküünt
    • paar näpuotsatäit jahvatatud kaneeli
    • meresoola, pipart
    • 50 g searasva
    • 50 g pardirasva