postthumb
4
2 h 30 min

Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga

Talvised ilmad nõuavad soojendavaid roogasid, seetõttu järgnevalt üks ahjupotis valminud pardiroog. Kasutatud on pardikoibasid, millele annavad maitset õlu, mesi ning klassikaline apelsini-tüümiani kooslus. Kui aega vähe, siis see roog valmib ilma suurema vaevata ning podiseb ahjupotis paar tundi edukalt ilma vahepealse segamiseta.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Patsuta koivad majapidamispaberiga kuivaks ning pane külmale pannile. Pruunista keskmisel kuumusel ühelt poolt ja teiselt poolt. Seejärel maitsesta soola ja pipraga. Pane koivad ahjuvormi, vala juurde ka pannile tekkinud pardirasv. Seejärel pane vormi apelsiniviilud, väiksemaks lõigatud porgandid ning pisikeste tükikestena mesi. Vala juurde õlu. Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel alanda kuumus 150 kraadile ning hauta 2 tundi.

Apelsinikoor annab roale kerge mõruda järelmeki, kui seda ei soovi, kasuta hautamisel kooritud apelsini.

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • soola, pipart
    • 200 g porgamdeid, koorituna
    • 1 apelsin
    • kimp värsket tüümiani
    • ca 2,5 dl heledat õlut
    • 1 sl mett