10 tk
Eelroad

Pardilihatäidisega wrap isevalmistatud tortilladest

Kohe lõppevasse aprillikuusse peab kindlasti ära mahutama ka veel järjekordse Teeme koos samm-sammult rubriigi. Seekordseks koosvalmistamiseks on kodused tortillad, millest saab valmistada wrappe, quesadillasid, suupisteid… ühesõnaga valik on mitmekesine. Valmivad kiiresti ja suure armastusega, tänu millele on ka lõpptulemusel kuhjaga tunda hoolitsust. Pardiliha austajana ei saa ma proovimata jätta võimalust paigutada see hõrk liha ka tex-mex roa sisse. Täidisesse arvesta koguseid just niipalju, kui Sulle meeldib, sealjuures ära kindlasti koonerda pardiliha ja juustuga! Minupoolne wrap koosneb lisaks pardilihale, veel kuskussist, värskest kurgist ja juustust.

 

Valmistamine

Esmalt valmista tortillad!


Fotod: Ragne Värk

Sega omavahel jahu ja sool. Lisa vesi ja õli ning sega ühtlaseks.

Jaga tainas kümneks pallikeseks. Rulli tainapallid jahusel pinnal imeõhukesteks ning küpseta kuumal kuival pannil ühelt poolt pool minutit kuni minut.

Pööra seejärel tortilla ümber ja küpseta sama kaua.(ole ettevaatlik, liiga kaua küpsedes, muutuvad tortillad liialt krõbedaks). Toimi samamoodi ka ülejäänud lahtirullitud tortilladega.

Tee valmis pardifilee, selleks kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Seejärel tee nahaga poolele noaga nahale sisse umbes 1cm vahega sisselõiked pardiliha kahjustamata.

Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile külmale pannile. Pruunista liha ca 8 minutit, kuni naha pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Seejärel keera liha ümber ning pruunista paar minutit, pruunista ka küljed.

Paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola ja pipart ning küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 5-10min.

Ahjust välja võttes jäta liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks.

Valminud pardiliha lõika õhukesteks viiludeks.

Täidise jaoks valmista kuskuss vastavalt pakendil olevatele juhistele. Aseta valmistatud tortilladele oma soovi kohaselt kuskuss, hapukoor ja pardilihaviilud Raputa üle riivitud juustuga. Pista 200 kraadisesse ahju (soovitavalt grill-režiimile) seniks kuni juust on sulanud.

Seejärel pane peale kurgitükid ning keera wrap rulli.

Koostisosad

    • 7 dl jahu
    • 1 tl soola
    • 3 dl vett
    • 1 sl õli
  • Täidis
    • kuskussi (võtsin ca 3-4 dl)
    • Rannamõisa Jahutatud pardirinnafileed
    • 10 sl hapukoort
    • riivitud juustu
    • peeneks hakitud värsket kurki
    • soola,pipart