Pardimaks, ciabatta ja pirniviilud

Pardimaks ja küpse magus pirn sobivad kokku imehästi. Järgnevalt üks lihtne suupiste, sööjates kindlasti kiidusõnu leiab. Serveeri pardimaksa-pirni kindlasti ciabattal, veel parem iseküpsetatud värskel saial.

Valmistamine

Pane maks enne valmistamist vähemalt 30 minutiks piima sisse. Seejärel kuivata tükid majapidamispaberiga. Lõika pirn õhukesteks viiludeks ning haki sibul.

Aseta õliga piserdatud pannile sibulatükid ning prae, kuni pehmenema hakkavad, seejärel lisa maksatükid (kuumus peab olema suur). Prae maks kiiresti mõlemalt poolt küpseks, vahepeal soola-pipraga maitsestades. Kui maks on küpsenud, lisa pannile palsamiäädikas, lase sel veidi aurustada (umbes pool minutit) ning seejärel tõsta pann tulelt.

Piserda ciabatta-viiludele veidi oliiviõli, laota peale pirniviilud. Lõika maksatükid väiksemaks ning aseta ciabattale. Nirista peale pannile jäänud palsamiäädikat, lisa mõned rukolalehed ning serveeri.

Koostisosad

    • 125 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • 1 pirn
    • 0,5 sibulat
    • soola, pipart
    • 3 sl palsamiäädikat
    • 3 ciabatta viilu
    • oliiviõli
    • rukolat