postthumb
1
35 min

Pardimaksapasteet grillitud rabarberitega

Rabarberihooajal peab rabarberit toiduvalmistamisel ära kasutama. Lisaks erinevate kookide, mooside ja morsside tegemisele proovige rabarberit ka grillida. Grillil valmistatud rabarberid sobivad ideaalselt ühe lihtsalt valmiva pardimaksapasteediga. Retsepti jagab Ants Uustalu.

 

Foto: Ants Uustalu

Valmistamine

Prae kergelt maks pannil koos sibulaga, lisa vahukoor, tüümian ja mesi ning hauta kaane all maks pehmeks. Tõsta tüümian välja, vala köögikombaini ja püreesta.

Aja vajadusel läbi sõela ja vahusta koos võiga kohevaks. Vahustamise ajal lisa ka alkohol.

Koori ja lõika rabarberid kangideks. Sega mesi ja õli kokku ning pane sinna sisse rabarberid. Grilli rabarberid 250 c juures mõlemalt poolt kiirelt nii, et need ei küpseks üle.

Koostisosad

    • 500g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • 70g võid
    • 1 sibul
    •  veidi värsket tüümiani
    • 250 ml vahukoort
    • ca 1 sl mett
    • 4 cl konjakit või calvadost
    •  soola, pipart
    • Grillitud rabarberid
    • 1 sl mett
    • 1 keskmine rabarber
    •  pisut õli