Pasta kalkuni hakkliha ja munaga

Mulle hirmasasti meeldib valmistada pastat ning pärast nautida lõpptulemust, mis valmis liiga kiiresti, et uskuda selle headusesse. Kiiresti või mitte, aga siiski on tulemuseks juustuselt kreemjas pasta, kus veidi peal parmesanilaaste ning lausa kohustuslik oliiviõli.

Valmistamine

Keeda spagette soolaga maitsestatud vees kuni need on parajalt pool pehmed ehk al dente. Samal ajal prae pannil hakitud kalkuni rinnaliha kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soolaga. Lisa hakitud petersell

Valmis keenud spagetid nõruta (jäta alles umbes klaasitäis pastakeeduvett) ning lisa pannile valmis küpsenud hakkliha juurde. Lisa väiksemaks murendatud sinihallitusjuust ning lahtiklopitud muna. Sega kõik ruttu segamini, kui pasta on liiga paks, lisa kõrvale pandud pastakeeduvett ning seejärel serveeri kohe. Nirista peale oliiviõli ning kaunista parmesanilaastudega.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 250 g spagette
    • 225 g Rannamõisa Jahutatud Hakitud kalkuni rinnaliha
    • peotäis peterselli, peeneks hakituna
    • 75 g sinihallitusjuustu
    • 1 muna
    • parmesanilaaste, oliiviõli (serveerimiseks)
    • soola