postthumb
3-le

Pasta viina-koorekastmes

Hiljuti ühes Tallinna restoranis pakutud pasta viinaga oli peamiseks selle roa inspiratsiooniallikaks. See pastaroog on äärmiselt mõnusa iseloomu ning maitsenüansiga. Lastega pered ehmatama ei pea – viin lahtub kuumutades ära ning alkoholi maitset seetõttu roale ei teki.  Kuumutades jääb järgi vaid kergelt aimatav järelmekk, mis selle roa eriti hõrguks teebki.

 

Valmistamine

Keeda taglatelled soolaga maitsestatud veel seni, kuni nad on mõnusalt "al dente".

Samal ajal kuumuta õli pannil. Haki küüslauguküüs ning kuumuta kergelt. Lisa tükkideks lõigatud broilerifilee ning prae küpseks. Maitsesta soolaga. Sega sisse tomatipasta ning seejärel vala segades juurde rõõsk koor. Lisa viin ning parmesan ning sega kuumutades seni kuni parmesan on sulanud ning kaste paksenenud. Maitsesta soola ja pipraga.

Valmis keedetud pasta nõruta ning lisa koheselt pastakastmele. Sega kõik kergelt kokku ning serveeri. Loomulikult raputa peale endale sobivas koguses parmesanilaaste.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 225 g tagliatelle pastat
    • 1 küüslauguküüs
    • 250 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 5-7 sl tomatipastat
    • 2 dl rõõska koort (35%)
    • 4 dl parmesani, riivituna
    • 5 cl viina
    • soola, pipart
    • õli