3
30 min
Gluteenivaba

Peedi-tatrasalat

See on üks meeldivalt taljesõbralik salat, mis ei sisalda gluteeni. Seesama salat sobib hästi ka lõunakarpi pistmiseks või metsamatkale kaasa haaramiseks.

Valmistamine

Keeda tatar soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Koori peet ja riivi jämeda riivipoolega. Kuumuta pannil pisut õli ning küpseta peeti pannil mõned minutid, lisades vahepeal juurde ka röstsibula. Sega omavahel tatar ja peet ning hakitud suitsukana. Kõige viimasena sega kergelt juurde hakitud (jää)salatilehed. Aseta salat kaussidesse ning laota peale juustukuubikud. Kõige viimasena piserda salat üle oliiviõliga.

 

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 125 g tatart
    • soola
    • 150 g toorest peeti (koorimata kogus)
    • 2 tl röstsibulat
    • 175 g Rannamõisa suitsukanaliha
    • suur peotäis rohelist salatit (sobib hästi nii tavaline jääsalat kui ka erinevad salatilehed)
    • 175 g salatijuustukuubikuid
    • oliiviõli (peale piserdamiseks)