4
30 min

Peedisupp lihapallidega

Järgnev retsept on mõeldud kõikidele peedisõpradele Peedisupp, millele on lisatud lihapalle ning veidi röstsaia. Viimane muudab supi veidi tummisemaks. Lihapallidele on maitse andmiseks lisatud parmesani ning peab ütlema, et juustu lisamine annab lihapallidele juurde suurepärast maitset.

 


Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Haki sibul peeneks ning pane koos köömnetega õliga piserdatud pannile praadima. Kuumuta seni, kuni sibul on klaasjas. Riivi peet, lisa pannile ning sega kõik korrlaikult läbi. Vala juurde puljong ning lase podiseda madalal kuumusel 8-10 minutit. Vajadusel eemalda vaht. Seejärel püreesta supp. Soovi korral lisa supile sobiva tekstuuri saavutamiseks vett.

Sega hakkliha ja parmesan kokku, maitsesta ning vooli massist pisikesed pallid. Pista lihapallid supi sisse ning keeda ca 5 minutit. Vahepeal sega supile juurde toorjuust (sega kuni sulab) ja palsamiäädikas. Paku koheselt.

Koostisosad

    • 1 sibul
    • 2 tl köömneid
    • 350 g peeti, koorituna
    • 1 l köögiviljapuljongit
    • 2 sl toorjuustu
    • 2 tl palsamiäädikat
  • Lihapallid
    • 250 g hakitud broilerikintuliha või kalkuni hakitud kintsuliha
    • 4 sl riivitud parmesani
    • soola, pipart