postthumb
4
1 h
Lõunasöök
Põnev!

Pelmeenid

Isetehtud pelmeenid on kahtlemata maitsvad. Selle täidis valmib endale meelepärastest komponentidest ning seda saad pelmeeni lisada nii palju kui tahad. Lisaks võib pelmeenide valmistamine olla ka lustlik kogu pere üritus!

Valmistamine

Sega omavahel jahu ja sool. Moodusta kaussi jahust koonus. Tee käega koonuse otsa lohk, kuhu lisa vesi ja lahtiklopitud muna. Sõtku kätega taigen ja jäta 20-30 min rätikuga kaetult seisma.

 

Täidise valmistamiseks segal hakkliha, klaasjaks praetud sibul ja hakitud küüslauguküüs, maitsesta soola-pipraga. Rulli tainas paari millimeetri paksuselt lahti ja lõika ümara vormiga 4-5 cm läbimõõduga pelmeenipõhjad. Aseta tainaratastele täidis, niisuta ääred veega ja vormi tainas poolkuudeks. Seejärel keeda pelmeenis soolaga maitsestatud vees valmis!

Koostisosad

    • 4 dl jahu
    • 0,5 tl soola
    • 1,5 dl vett
    • 1 väike muna
  • Täidis
    • 300 g hakkliha
    • 0,5 sibulat, hakituna
    • 1 küüslauguküüs, hakituna
    • soola, pipart
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun