4
10 min

Pestomarinaadis broilerifilee

See marinaad võib kindlasti kandideerida iga-aastase lemmikretsepti tiitlile! Valmib äärmiselt lihtsalt ning lõpptulemus on suurepärane. Väga oluline on siiski linnuliha mitte üleküpsetada, sest nii on lõpptulmus kahjuks teada – kuiv ja vähe nauditav liharoog!

Siinses retseptis oli kasutusel  eelnevalt õhukeseks tambitud minutipihvid, kuid kindlasti võite kasutada ka tavalist broileririnnafileed.

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel ning pane koos linnulihaga kaussi. Kata toidukile või kaanega ning jäta maitsestuma vähemalt kolmeks tunniks (kõige parem üleöö). Vahetult enne grillimist maitsesta fileed soola ja pipraga ning küpseta grillil mõlemalt poolt valmis.

Traditsioonilise basiilikupesto asemel võid kasutada näiteks estragoni- või murulaugupestot!

Koostisosad

    • 750 g Rannamõisa jahutatud broilerifileest minutipihve või broilerifileed
    • soola, pipart
  • Marinaad
    • 4 sl pestot
    • 4 sl õli
    • 2 sl valgeveiniäädikat
    • 4 küüslauguküünt (soovi korral), viilutatuna