Pikalt ahjus küpsenud pardikoivad

See retsept on kõikidele neile, kellel on kodus olemas suur püüküttega ahi. Kui oled ahju ära kütnud ning ahjuukse ning siibri kinni lükanud, siis oota paar tunnikest. Sel ajal valmista ette pardikoivad, pista need malmpotti ning pane need seejärel ahjukuumusesse hõõguvate süte juurde küpsema – 7 tunni pärast on valminud uskumatult pehmed pardikoivad. Krõbeda naha ning suus-sulava pardilihaga.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Loputa kruubid korralikult voolava vee all ning pane seejärel malmpotti põhja.  Hõõru pardikoivad soola ja pipraga korralikult kokku ning aseta malmpotti. Lisa loorberilehed. Sega kokku vesi ja äädikad ning vala potti. Koori porgandid, lõika väiksemateks tükkideks ning lisa samuti vormi. Kõige lõpuks raputa peale suhkur. Kata pott kaanega.

Küpsetamine. Kui oled suure ahju ära kütnud ning söed hõõguvad soovitult, siis sulge ahjuuks ja siiber. Paari tunni pärast ava uks, pane pott pardikoibadega ahju etteotsa (mitte süte peale) ning sulge uuesti uks. Lase ahjus lihal küpseda umbkaudu 7.

Potti tekkinud hautamisvedelikkust valmista kaste!

Koostisosad

    • 3 dl odrakruupi
    • 6 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • soola, pipart
    • 4 loorberilehte
    • ca 2 dl vett
    • 1 sl valgeveiniäädikat
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 1 sl demerera suhkrut
    • 3 porgandit