postthumb
3-4

Pipraliha ratatouille’iga

Ilusat aasta algust kõigile. Kuulen üha rohkem oma tuttavatelt, kui kurnavalt ja söömisrohkelt aastavahetus möödus. Aasta lõpp kipub tihtipeale olema ju nö söömiskuu, kus aasta aega oodatud verivorste, sülti ning kuldseks küpsetatud praadi nautida saab. Nüüd, kui aasta algab jälle otsast peale võiks ju nautida veidi kergemaid roogasid. Aasta alguse esmaseks roaks pakuksin pipras paneeritud haneliha ratatouille’ga. Hani küll kõige rasvavaesem ei ole, küll aga on hea mõte serveerida seda köögiviljahautisega, milles puudub tärkliserohke kartul. Valmista ratatouille lihtsasti erivärvi paprikatest, oranžikirevatest porknatest ja mahlasest suvikõrvitsast.

 

Valmistamine

Uhmerda uhmris peenemaks sinepiseemned, pipar, ürdid ja meresool. Kuivata fileed majapidamispaberiga ning püherda fileesid ülenisti piprasegus. Aseta fileed pannile ning küpseta mõlemalt poolt 4-5 minutit (olenevalt, kui priskete hanedega on tegemist). Pruunista ka ääred kiirelt. Aseta fileed ahjuvormi ning küpseta ahjus 12 minutit 200 kraadi juures. Seejärel jäta fooliumisse rahunema 5-10 minutiks.

Ratatouille jaoks valmista ette köögiviljad. Haki sibul, lõika porgand, paprikad ja suvikõrvits ribadeks. Seejärel kuumuta panni või ja õli ning prae sibul klaaskjaks. Seejärel lisa porgandiribad, umbes 5 minuti pärast lisa juurde veel paprikad, suvikõrvits, petersell ja soja.  Hauta keskmisel kuumusel, kuni paprikad on parajalt pehmed. Maitsesta soolaga.

Serveeri ratatoulille’i õhukeseks lõigatud pipralihaviiludega.

Koostisosad