postthumb
6
15 min

Pitsapirukas kanaliha ja kahe juustuga

See plaadipirukas valmib nagu iga teinegi samalaadne küpsetis, kuid sisaldab siiski üht salakomponenti. Nimelt on sellesse pirukasse lisatud mandlilaaste, mis lõpptulemusele hästi põnevat maitset lisavad. Eriti just selle mandlise maitse pärast tasubki seda pirukaretsepti proovida. Lisaks sellele valmib pirukas vaid 15 minutiga!

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (vajadusel rulli ristkülikuks). Määri peale tomatipasta. Seejärel laota pirukale tükeldatud linnuliha, mandlilaastud, ürdid ning juustud (väiksemate tükkidena). Raputa peale pipart ning küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures ca 10 minutit. Sobib hästi piknikule kaasa võtmiseks!

Koostisosad

    • 400 g pärmi-lehttainast
    • 4 sl tomatipastat
    • 125 g küpsetatud kana- või kalkuniliha
    • 3 sl mandlilaaste
    • 2 sl värskeid ürte (estragoni, pune vms)
    • 125 g mozzarellat
    • 30 g valgehallitusjuustu
    • pipart