Poole-tunni võiroosid suitsukanaga

Võiroosid on kindlasti paljude lemmikud ja seda kindlasti juba ajast, kui Moskva kohvikus neid paraja koguse või ja soolaga oivalisi kihilisi küpsetisi pakuti. Võirooside valmistamise on keerukas ja aeganõudev, sest kihilise-pärmilehttaina valmistamine ei ole just kõige kiiremini valmiv meistriteos. Seetõttu võib vahest minna kergema vastupanuteed ning valmistada poole-tunni-võiroose. Nende võirooside eeltöö käib kiiresti ning juba poole tunni pärast väljuvad ahjust tõeliselt maitsvad kihilised saiakesed, kus lisandiks suitsukana.

Valmistamine

Mikserda toasoe või ja broileri kintsuliha ühtlaseks massiks, maitsesta soolaga. Kui kasutad valmis-rullitud tainast, laota see lihtsalt lauale (vastasel juhul, rulli tainas ca 0,5cm paksuseks). Määri peale suitsukanavõi. Lõika tainas pikkupidi pooleks ning teistpidi viieks, et tekiks 10 ruudukest.


Fotod: Ragne Värk

Valmista võiroosid: suru nurgad tainaruudu keskele.

Tekkinud uue tainaruudu nurgad suru uuesti tugevasti keskele kokku (täpsemalt vaata voltimist allolevatelt piltidelt). Aseta volditud tainaruudud ahjuplaadile ning küpseta 210 kraadi juures ca 20 minutit.

Koostisosad

    • 500 g pärmi-lehttainast
    • 100 g toasooja võid
    • 175 g Rannamõisa suitsutatud broileri kintsuliha
    • meresoola