2-le
1 h 15 min
Pearoog
Kalorivaene

Portveiniga hautatud küülikupada

Küülikuliha populaarsus on inimeste igapäevamenüüs järjest populaarsemaks muutunud. Küülikust saab valmistada suurepärase ahju- või potiroa, mis on praegusel külmal ajal üks õigemaid valikuid. Järgnevalt üks toitev küülikuretsept, kus hautamisel on lisaks puljongile kasutatud ka portveini.

Retsept Ants Uustalu.

Valmistamine

Pese bataat ja viiluta õhukesteks laastudeks. Kuumuta õli 180 c ni ja friteeri bataadi õhikud. Tõsta vahukulbiga õlist välja ja kuivata paberil, maitsesta soolaga. Küülik pane kaussi koos jahuga ja maitsesta soola pipraga. Klopi kergelt lihatükid jahust läbi. Prae pannil küülikutükid ja tõsta potti. Prae suitsuliha koos sibula ja küüslauguga ja pane koos tüümiani ja kaneelipulgaga potti. Vala potti portvein ja lase haududa koos teiste toiduainetega kuni vein on aurustunud. Siis pane potti puljong ja hauta kuni küülik on pehme. Koori väiksed porgandid ja hauta vähese veega pehmeks, maitsesta. Serveeri hautis koos porgandite ja bataadi õhikutega. Jätku leiba!

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 300g Rannamõisa küülikuliha (strogonovi)
    • 1 spl jahu
    • 100g suitsuliha
    • 1 küüslauguküüs
    • 400ml veisepuljongit
    • 150ml portveini
    • mõned oksad värsket tüümiani
    • 1/4 kaneelipulka
    • 3-4 šalottsibulat
    • 3-4 väikest porgandit serveerimiseks
    • 1 bataat
    • 1 l toiduõli, friteerimiseks
    • sool, pipar