postthumb
2-le

Potis hautatud pardikoivad

Nüüd tasuks oma kõige ilusamad ja paremad potid kapinurgast välja otsida, sest seda retsepti lihtsalt tasub proovida. Tulemuseks on pardikoivad, millelt liha iseenesest eraldub. Uskumatult vähese endapoolse panusega valmib maitsev roog. See on tore, kui toidutegemisse palju ei panusta, roa mekkijatel jääb aga tunne nagu oleksid terve hommikupooliku köögis vaaritanud. Tegelikult pardilihaga ongi nii, et suurt selle tegemisse panustama ei pea – toit valmib iseenesest.

Valmistamine

Kuivata pardikoivad majapidamispaberiga. Tee noaga nahale ruudustik (jälgi, et liha ei kahjusta). Hõõru koivad kokku soola ja pipraga.  Lõika seller, porgand ja sibul viiludeks, poolita küüslauguküüned. Pane pardikoivad külma paksupõhjalisse potti ning kuumuta kuumal pliidil, et rasv hakkaks eralduma. Mõne minuti pärast lisa ka eelnevalt tükeldatud aedviljad ja loorberilehed. Umbes 10-15 minuti pärast, kui paras kogus rasva on eraldunud alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 1 tund. Poole hautamise pealt keera koivad ümber. Serveeri koibasid. Lisandiks sobivad hästi hautatud porgandiviilud või aurutatud köögivili.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa Jahutatud pardikoiba
    • meresoola, pipart
    • 2 sellerivart
    • 1 porgand
    • 1 sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 2 loorberilehte