postthumb
2
40 min

Praetud kalkunilihakotlet

Tahate midagi kodust, aga soovite siiski pakkuda seda tavapärasest pisut uhkemalt? Siin on Teile lihtne kalkunilihakotlettide retsept, mis serveeritud koos bruschetta´de, pesto ja kitsejuustuga.

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega omavahel hakitud kalkuniliha, peeneks hakitud mugulsibul, tšillipipar ning koriander. Maitsesta hakklihasegu mee, soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga ning sega ühtlaseks. Vooli kätega väikesed kotletid ning paneeri seesamiseemnetes, prae selitatud võis kuldkollaseks ning serveeri koos pestoga maitsestatud bruschetta’de, kitsejuustu rukolasalati, rediseviilude ja kirsstomatitega.

Seemnete asemel kasuta paneerimiseks hakitud hakitud mandlilaaste!

Koostisosad

    • 200 g Rannamõisa hakitud kalkuniliha (kintsulihast)
    • 40 g mugulsibulat
    • 0,5 tl tšillipipart
    • 0,5 tl värsket koriandrit, peeneks hakituna
    • 2 tl mett
    • soola maitse järgi
    • musta terapipart maitse järgi
    • 1 sl seesamiseemneid (heledad)
    • 1 sl seesamiseemneid (tumedad)
    • 100 g võid (selitatud)
    • 6 viilu pikka saia
    • 4 sl pesto kastet
    • 2 viilu kitsejuustu
    • 30 g rukolasalatit
    • 3 redist
    • 6 tk kirsstomateid