postthumb
2
40 min
Pearoog
Teistmoodi

Praetud pardimaks seeneraguuga

Subproduktidest võib valmistada suurepäraseid roogasid. Lisaks on ka tooraine äärmiselt rahakotisõbralik. Alljärgnevalt jagab Heimar Kuuskler üht pardimaksast valmistatud retsepti.

Valmistamine

Maitsesta pardimaks soola, värskelt jahvatatud musta terapipra, tükeldatud 1 sl tüümiani ja ühe purustatud küüslauguküünega. Prae pardimaks kuumal pannil 2 sl võiga mõni minut mõlemalt poolt.

Seeneraguu tegemiseks tükelda seentest kuubikud ja prae kuumal pannil või/õlita kuni seened on umbes poole oma kaalust kaotanud. Seejärel lisa 1 sl võid, punane vein, seenepuljong, 1 tükeldatud küüslauguküüs, hakitud tüümian ning keeda kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga.

Pane päikesekuivatatud tomatid, seedermänniseemned, oliiviõli mikserisse ning püreesta korralikult, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri valmistatud pardimaks koos seeneraguu, päikesekuivatatud tomati kastme, rukolasalatiga.

Koostisosad

    • 100 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • 2 küüslauguküünt
    • 2 sl tüümiani (värske)
    • soola, pipart
    • 3 sl võid
    • 125 g seeni
    • 0,75 dl (seene)puljongit
    • 30 g punast veini
    • 70 g päikesekuivatatud tomateid
    • 1 sl seedermänni seemneid
    • 20 g oliiviõli
    • peotäis rukolalehti
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun