postthumb
2
40 min

Praetud pardimaks seeneraguuga

Subproduktidest võib valmistada suurepäraseid roogasid. Lisaks on ka tooraine äärmiselt rahakotisõbralik. Aljärgnevalt jagab Rannamõisa linnulihaekspert Heimar Kuuskler üht pardimaksast valmistatud retsepti.

 

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Maitsesta pardimaks soola, värskelt jahvatatud musta terapipra, tükeldatud 1 sl tüümiani ja ühe purustatud küüslauguküünega. Prae pardimaks kuumal pannil selitatud 2 sl võiga mõni minut mõlemalt poolt.

Seeneraguu tegemiseks tükelda seentest kuubikud ja prae kuumal pannil või/õlita kuni seened on umbes poole oma kaalust kaotanud. Seejärel lisa 1 sl võid, punane vein, seenepuljong, 1 tükeldatud küüslauguküüs, hakitud tüümian ning keeda kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga.

Pane päikesekuivatatud tomatid, seedermänniseemned, oliiviõli mikserisse ning püreesta korralikult, maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri valmistatud pardimaks koos seeneraguu, päikesekuivatatud tomati kastme, rukolasalatiga.

Oluline on pardimaksa mitte üle küpsetada!

Koostisosad

    • 100 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • 2 küüslauguküünt
    • 2 sl tüümian (värske)
    • Maldon soola maitse järgi
    • Musta terapipart maitse järgi
    • 2 sl võid (selitatud)
    • 1 sl võid
    • 125 g seeni
    • 0,75 dl (seene)puljongit
    • 30 g punast veini
    • 70 g päikesekuivatatud tomateid
    • 1 sl seedermänni seemneid
    • 20 g oliiviõli
    • peotäis rukolalehti