Pirukad

Punase sibula pirukas suitsukanaga

Reedel on üsnagi soovitav pärast tööpäeva lõppu teha üks kiire ahjupirukas, koostisosadeks just need toiduained, mida võib leida ka koduteel ettejääva pisikese toidupoe riiulitelt. Järgnev pirukas on midagi kategooriast – uskumatult hea kooskõla lihtsatest asjadest. Sin retseptis kasutan laiskade inimeste valmistainast, vael ikka võib. Kõige parem on muidugi see, kui kasutad tainast, mis on juba pikaks plaadiks rullitud.

Valmistamine

Vajadusel rulli tainas ristkülikuks. Laota küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Umbe 1 cm äärtest tee noaga sisselõige, sealjuures tainast läbi lõikamata. Prae sibulaviilud õlis klaasjaks. Tükelda broilerikoib väikesteks tükkideks.

Määri taignale pesto, laota peale eelnevalt praetud sibularõngad ning siis suitsukanatükid. Viiluta juust ning laota taignale. Küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 300 g külmutatud pärmi-lehttainast
    • 4 sl pestot
    • 1 punane sibul, viiutatuna
    • 1 väiksem Rannamõisa Suitsutatud broilerikoib
    • 75 g valgehallitusjuustu (Camembert)