postthumb
4-5
1 h 30 min
Pearoog
Maitsev

Purgikana

Purgikana retsept on saanud inspiratsiooni klassikalisest õllepurgil kana küpsetamise ideest. Selles retseptis on terve kana aga eelnevalt apelsinimarinaadi asetatud ning järgmisel päeval küpsetatud purgi peal valmis. Kusjuures õlle asemel on kasutatud hoopis magusat limonaadi, mis ahjukanale mõnusat magusat mekki jagab.

Valmistamine

Patsuta kana majapidamispaberiga vajadusel kuivemaks ning maitsesta soolaga nii seest kui ka väljast. Sega marinaadi ained kokku ning hõõru kanale. Lase lihal maitsestuda 3 tundi kuni üleöö.

Vahetult enne küpsetamist ava kalja- või limonaadipurk ning vala umbes veerandi klaasijagu vedelikku ära (vajalik selleks, et küpsemisel purgist vedelik üle ei tuleks). Seejärel aseta kana purgile istuma ning aseta see ahjuplaadile. Pista ülemisse pea-avasse paar laimisektorit ning küpseta kana  180 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud terve broiler
    • soola
    • 0.33 cl plekkpurk kalja või limonaadi
    • 2 laimisektorit
  • Marinaad:
    • 1 apelsini riivitud koor
    • 1 laimi riivitud koor
    • 2 sl sojakastet
    • 1 sl Teriyaki kastet
    • 2 sl hakitud tüümiani
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Nõustun