4-5
1 h 30 min
Pearoog

Purgikana

See retsept on saanud inspiratsiooni klassikalisest õllepurgil kana küpsetamise ideest. Selles retseptis on terve kana aga eelnevalt apelsinimarinaadi asetatud ning järgmisel päeval küpsetatud purgi peal valmis. Kusjuures õlle asemel on kasutatud hoopis magusat limonaadi, mis ahjukanale mõnusat magusat mekki jagab.

*Kasuta mis tahes limonaadi, ka kaljaga valmistatult jääb see maitsev!

Valmistamine

Patsuta kana majapidamispaberiga vajadusel kuivemaks ning maitsesta soolaga nii seest kui ka väljast. Sega marinaadi ained kokku ning hõõru kanale. Lase lihal maitsestuda 3 tundi kuni üleöö.

Vahetult enne küpsetamist ava limonaadipurk ning vala umbes veerandi klaasijagu limonaadi ära (vajalik, et küpsemisel purgist üle ei tuleks vedelik). Seejärel aseta kana purgile istuma ning aseta kogu kupatus ahjuplaadile (võid soovi korral vormi lõigata ka 5-6 apelsiniviilu). Pista ülemisse pea-avavusse paar laimisektorit. Küpseta kana ahjus 180 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud terve broiler
    • *0.33 cl limonaadi plekkpurgis
    • 2 laimisektorit
  • Marinaad:
    • 2 apelsini riivitud koor
    • 2 laimi riivitud koor
    • 1 sl vedelamat mett
    • 2 sl hakitud tüümiani