postthumb

Rannamõisa broileri kintsuliha suitsuräimevahu ja sepikupudiga

Miskit lihtsat ja tabavat. Retsepti autoriks on Erlis Schönberg (Kodukokk2010), kes osales sellegea edukalt Pärnu grillimisvõistlusel.

900g Rannamõisa Jahutatud broileri kintsuliha ilma kondita
Kadarbiku Mango-viievilja smuutit
250g toorjuustu
250g suitsuräime
viilutatud sepikut

Lisa smuutile veidikese särtsu juurde andmiseks soola ja viiepirpa-segu. Aseta kintsuliha marinaadi ning kahe tunni pärast on lihad valmis.

Puhasta suitsuräimed luudest võimalikult puhtaks. Lisa puhastatud räim toorjuustule ja mikserda saumikseriga ühtlselt kreemjaks vahuks. Maitsesta veidikese soola ja pipraga.

Kuniks kintsuliha on grillil võid vahu asetada külmikusse. Grilli ettevalmistatud grilli kintsuliha ja samas kõrval ka sepiku viilud mõlemalt poolt kuldpruuniks ja krõbedaks.

Haki noaga või pudenda kätevahel sepik mõnusaks pudiks. Lõika grillitud kintsuliha suupärasteks tükkideks, tõsta kintsulihale võikene kuhjake sutsuräime vahtu ja kõige lõpuks pudista suupiste üle sepiku pudiga.

Retsept: Erlis Schönberg / Foto: BBQ CLUB Q FB-leht

Valmistamine

Koostisosad

    • 1 keskmine ciabatta
    • 150 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • peotäis kirsstomateid
    • Lollo Rosso salatit
    • 6 basiilikulehte
  • Kaste
    • 2 tl Dijon sinepit
    • 1 sl mädarõigast
    • 1 väike šalottsibul
    • 3 sl paksu hapukoort
    • 0,5 tl siidriäädikat
    • soola ja musta pipart