postthumb
10
1 h

Ricotta-lihapirukas

Üks lihtne pirukaretsept, kus saad ära kasutada eelmisel päeval grillimisest ülejäänud küpsetatud liha. Lõpptulemusena jääb pirukas kreemjas ning sibulasõprade rõõmuks kergelt sibulase mekiga. Piruka põhja valmistamisel on kasutatud odra- ning nisujahu!

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega retsepti 6 esimest komponenti omavahel, näpi hulka või. Lisa vesi ning sõtku tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva (22-24cm) koogivormi põhja ja äärtele. Pane külma täidise valmistamise ajaks.

Haki sibul väikesteks tükkideks ning prae pannil klaasjaks. Sega kokku grillitud lihaga ning laota põhjale.

Mikserda vahule toorjuust, ricotta ja muna. Lisa segades juurde peeneks hakitud till. Maitsesta soola ja pipraga. Laota kate vormi ning raputa peale juust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 40 minutit.

Lisa ricotta-täidisesse lisaks ohtralt erinevaid tugevamaitselisi juuste!

Koostisosad

  • Põhi
    • 2 dl nisujahu
    • 1,5 dl odrajahu
    • 0,5 tl küpsetuspulbrit
    • näpuotsatäis soola
    • 1 tl köömneid
    • 2 sl riivitud juustu
    • 125 g võid
    • 2 sl külma vett
  • Täidis
    • 2 sibulat
    • 200-300 g grillitud linnuliha
  • Kate
    • 200 g toorjuustu
    • 200 g ricottat
    • 2 muna
    • 2 sl tilli
    • soola, pipart
    • 100 g riivitud juustu