Risoto primavera broilerifileega

Klassikaline itaalia risoto, mis koosneb peaasjalikult kvaliteetsest risotoriisist, broilerifileest, kevadistest köögiviljadest  ja parmesani juustust.

Valmistamine

Kuumuta puljong keemiseni. Sulata 30 g võid, lisa õli ja kuumuta selles tükeldatud broilerifileed. Maitsesta soola ja musta pipraga ning tõsta kõrvale. Hoia soojas. Prae potis peeneks hakitud sibulat ning küüslauku umbes 5 minutit. Lisa riis ja kuumuta veel paar minutit. Kalla juurde vein. Lase korraks keema tõusta ja lisa 2 dl puljongit. Pidevalt segades ja puljongit juurde kallates kuumuta 20 minutit, kuni kõik puljong on riisi imendunud. Lisa tükeldatud oad ja spargel. Sega juurde ülejäänud või ja riivitud parmesani juust. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

    • 1 liiter kanapuljongit
    • 50 g võid
    • 2 sl õli
    • 300 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 1 sibul
    • 3 küüslauguküünt
    • 4 dl risoto riisi
    • 2 dl valget veini
    • 100 g rohelisi ube
    • 200 g rohelist sparglit
    • 60 g parmesani juustu
    • 0,25 tl musta pipart