Röstitud kanatiivad hapupiimakastmega

Mõnus roog lihtsalt suupisteks või grillimiseks. Retseptis kasutatud broileritiivad võib asendada nii poolkoibade või kasvõi suuremate broilerikoibadega. Lisaks ahjus valmistamisele võib proovida ka selle valmistamist grillil.

 

Valmistamine

Määri kanatiivad õliga ja  maitsesta soola ja pipraga. Küpset ahjus 15 minutit 180-c juures.

Kuumuta mesi, sinep, sidrunimahl ja küüslauk madalal temperatuuril. Võta kanatiivad ahjust välja, määri meekastmega ja küpseta veel 20 minutit. Vahepeal tükelda roheline sibul ja sega ülejäänud ained kokku. Pane ka sibul kõige lõpus kastme sisse. Serveeri koos krõbedate kanatiibadega.

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 600-700 g Rannamõisa Jahutatud broileritiibu
    • 100g mett
    • 1 tl sinepit
    • 120ml sidrunimahla
    • 4 küüslauguküünt
    • toiduõli
    • sool, pipar
    • 100g Farmi toorjuustu
    • 200ml hapupiima
    • mõned tilgad tabascot
    • 50g rohelist sibulat
    • 1 tl majoneesi