postthumb
4-le

Rukkihelvestega paneeritud kalkuniliha

Te ju teate neid maitsvaid ja lihtsasti valmistatud šnitsleid, mida paneeritakse riivsaias ning siis praetakse pannil kuldseks…. üks minu lemmikuid, juba ainuüksi põhjusel et lihtsus suudab taas siingi võidutseda. Üks esimesi soolaseid roogi, mida õppisin valmistama ning mida kunagi vaimustusena suutsin vist ülepäeva valmistada. Pakungi Teile sama põhimõttega valmistatud šnitsleid, ainult et peaosa saavad endale kalkuniliha ning rukkihelbed.

Valmistamine

Lõika kalkunirinnaliha neljaks ning vasarda tükid toidukile vahel õhukeseks. Seejärel klopi munad ja sool omavahel segamini (soola pane nii, et ikka parajalt soolane oleks). Paneerimiseks aseta rinnalihatükid esmalt jahusse (jahu peab liha ülenisti katma), seejärel munasegusse ning kõige lõpuks rukkihelvestesse. Korda sama ka teiste rinnalihatükkidega.

Prae pannil parajas koguses õlis paneeritud lihatükid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koos värske salati ja/või keedukartulitega.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • ca 500 g Rannamõisa Jahutatud  kalkunirinnaliha
    • 2 muna
    • soola
    • jahu
    • rukkihelbeid