Salatid

Salat kalkuni hakkliha, parmesani-laastude ning toorjuustkastmega

Suvi on lähenemas ning võin öelda, et enamus minu sõpru-tuttavaid liikleb marsruudil kodu-töö-trenn-kodu – ja seda igapäev. Nagu näha, aitab Rannamõisa selliseid tublisid trenni-inimesi väherasvase kalkunirinnaliha turule toomisega. Üks pisike idee selle kasutamise kohta meie köögipoolelt.

 

Valmistamine

Haki jääkapsas tükkideks. Prae kalkuni hakitud rinnaliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, vahepeal soola ja pipraga maitsestades. Poolita kirsstomatid. Sega omavahel kõik salati koostsained.

Seejärel valmista kaste: kuumuta rõõska koort kuni keemiseni, lisa toorjuust ning lase sel täielikult madalal kuumusel ära sulada. Lisa soja ning maitsesta soola ja pipraga. Lase veidi jahtuda ning sega kokku salatikoostisainetega.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 keskmine jääkapsapea
    • 300 g Rannamõisa Hakitud kalkuni rinnaliha
    • 250 g kirsstomateid
    • 100 g parmesani, riivituna
  • Kaste
    • 1 dl rõõska koort (10%)
    • 150 g toorjuustu maitserohelisega
    • 2 sl soja
    • soola, pipart