postthumb

Salat peedikotleti ja artišokikreemiga

Peet on üks tänuväärne ning asendamatu juurvili köögis. See sobib kasutamiseks nii magusates, kui ka soolastes retseptides. Järgnevalt aga üks hea kotleti-retsept, mis on suurepärane vaheldus klassikalistele hakklihakotlettidele. Need kotletid sisaldavad arvestavas koguses köögivilju, mis teevad lõpptulemuse eriti mahlaseks. PS! Nisujahu on asendatud retseptis rukkijahuga.  Ideaalne kergeks eineks, mis serveeritud rukolalehtede ning artišokikreemiga.

Valmistamine

Prae sibulaviilud pannil klaasjaks. Poole pealt lisa kalkuni hakkliha ning prae kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola ja pipraga. Lisa segades juurde riivitud peet ja - porgand, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pann pliidilt ning sega sisse jahu ja munad. Vormi segust 4 kotletti. Prae pannil kotlette ükshaaval, surudes need pannil pannilabidaga lamedaks.  Prae õliga piserdatud pannil mõlemalt poolt paar minutit.

Prae pannil õlis seened  valmis, maitsesta soola ja pipraga. Aseta rukolalehed taldrikule, selle peale pane peedikotlett, millele aseta eelnevalt praetud kukeseened ning 1 sl artišokikreemi. Lõpuks raputa salatile parmesani  ning vala peale sorts oliiviõli.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 sibulat
    • 400 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkuni  kintsuliha
    • 400 g toorest peeti, riivituna
    • 2 keskmise suurusega porgandit, riivituna
    • 4 sl rukkijahu
    • 2 muna
    • 300 g kukeseeni
    • paar peotäit rukolalehti
    • 4 sl Faye artišokikreemi
    • parmesani
    • soola, pipart