postthumb
2
30 min

Salat praetud broilerimaksa ja friteeritud brie juustuga

Kevad on samm-sammult lähenemas ning selle tähistamiseks üks värske salat. Retsept on küll pisut pikk, kuid valmistamis saab see roog kiirelt!

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Maitsesta kanamaks soola, värskelt jahvatatud musta terapipra, tükeldatud tüümiani ja küüslauguga. Prae see kuumal pannil selitatud võiga. Oluline on kanamaksa mitte üle küpsetada, piisab mõnest minutist. Vahetult enne maksa valmimist lisa pannile veidi sojakastet ja mett ning lase keeda ühtlaseks siirupiks. Seejärel tõsta kanamaks pannilt. Serveeri värske salati, kirsstomatite, värske kurgi, maasikate, friteeritud Brie juustu, palsamiäädika ja röstitud seedermänniseemnetega.

Proovi salatit ka Rannamõisa küüliku- või pardimaksaga!

Koostisosad

    • 200 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • 10 g küüslauku
    • 10 g tüümiani (värske)
    • Maldon soola maitse järgi
    • must terapipart maitse järgi
    • 40 g võid (selitatud)
    • 2 sl sojakastet
    • 2 sl mett
    • 200 g erinevaid salateid
    • 100 g kirsstomateid
    • 100 g kurki (värske)
    • mõned maasikad
    • 2 sl seedimänniseemneid
    • pisut palsamiäädikat
    • 60 g brie juustu
    • 2 sl riivsaia (Brie juustu paneerimiseks)